Екологічний тренінг: «Моніторингові дослідження стану природних вод»

20-21 березня ц.р. Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з інститутом гідробіології Національної академії наук України був проведений екологічний тренінг: «Моніторингові дослідження стану природних вод».

Учасники тренінгу – вчителі біології, екології та географії закладів загальної середньої освіти, методисти та керівники творчих учнівських об’єднань екологічного напряму закладів позашкільної освіти з різних областей, ознайомились з аквакомплексом, відділами та лабораторіями інституту гідробіології як провідного науково-дослідного центру з дослідження стану природних вод.

/Files/images/2018/111.jpg

Під час тренінгу були розглянуті сучасні методики оцінки якості природних вод із застосуванням фізико-хімічних методів, біотестування, біоіндексації і біомоніторингу.

В аквакомплексі інституту гідробіології були проведені практичні заняття, де учасники тренінгу ознайомились з тест-об`єктами та методами їх культивування, з методиками визначення хімічного складу води поверхневих водних об’єктів, методами відбір проб води і донних відкладів, з методами відбору і лабораторного опрацювання проб макробезхребетних, макролітів, фітопланктону та фітомікробентосу, ознайомились з основними приладами та методиками їх використання в гідробіологічних дослідженнях тощо.

/Files/images/2018/333.jpg/Files/images/2018/222.jpg

Для проведення зі школярами практичних робіт з дослідження стану природних вод в регіонах усі учасники тренінгу отримали означені методики в електронному вигляді, а також живі тест-об`єкти для їх подальшого культивування і досліджень.

По завершенні тренінгу усі педагоги-учасники отримали відповідні сертифікати Міністерства освіти і науки України.

Кiлькiсть переглядiв: 350