До Міжнародного дня лісу відбулася всеукраїнська науково-практична конференція

15-16 березня 2018 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом», присвячена Міжнародному дню Лісу.

Представником Черкащини на конференції була керівник гуртка «Лісівники – дендрологи» КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» Лариса Кобиляцька.

Захід проведено з метою привернення уваги державних та громадських організацій до проблем збереження біологічного різноманіття лісових екосистем, відтворення та розширення площі високопродуктивних стійких насаджень; підвищення фахового рівня керівників учнівських лісництв, а також сприяння співпраці закладів освіти, органів державної влади, громадських організацій в поліпшенні ефективності роботи учнівських лісництв.

Учасниками конференції стали працівники установ лісового господарства, наукові та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, профільних науково-дослідних установ, методисти та керівники учнівських лісництв позашкільних і загальноосвітніх закладів, громадськість з різних областей України.

Під час роботи сесій пленарного засідання конференції на тему «Інноваційні технології ведення лісівничої справи в умовах збалансованого розвитку» зі змістовними і актуальними доповідями виступили провідні науковці України. Також функціонувала виставка «Лісовідтворення. Пошуки молоді» та виставка методичних матеріалів.

15 березня за участі науковців та керівників учнівських лісництв працювали дискусійні майданчики «Національна політика та лісівництво України», «Реалізація реформ в лісовому господарстві», «Лісові екосистеми, як практична освіта».

16 березня відбулася презентація ННІ Лісового та садово-паркового господарства НУБіП України, протягом якої учасники конференції мали нагоду попрацювати в навчальних лабораторіях; були проведені семінари-практикуми «Ботанічні сади – осередки охорони та відтворення біорізноманіття» та «Примінення інтродуцентів для стійкості лісів в умовах змін клімату».

Свідченням актуальності та вагомості заходу стали змістовні дискусії та, як результат, вироблення проекту резолюції Всеукраїнської конференції «Відтворимо ліси разом».

Кiлькiсть переглядiв: 361